Michael Boogerd (links) en Thomas Dekker als ploeggenoten bij Rabobank  in 2005
Michael Boogerd (links) en Thomas Dekker als ploeggenoten bij Rabobank in 2005 - © Pro Shots

Boogerd slaat terug: Boek Dekker is afrekening

28 januari 2017
Michael Boogerd heeft na maanden van stilte gereageerd op de aantijgingen in het boek 'Mijn Gevecht' van oud-ploeggenoot Thomas Dekker.

“Voor mij is het klip en klaar dat dit om een afrekening gaat”, verklaarde Boogerd in De Telegraaf.

Dekker zou het zijn voormalige vriend en collega kwalijk nemen dat die hem uiteindelijk geen contract bij de Roompot-wielerploeg gaf.

Bij het opzetten van die ploeg in 2014 werd Boogerd gepolst door manager Martijn Berkhout, met de vraag of zijn cliënt niet iets voor het nieuwe team zou zijn.

Uitpraten
“Ik heb gezegd dat ik graag eerst eens een keer met Thomas wilde praten”, aldus Boogerd. “Thomas had in 2013 over mij verklaard bij de dopingautoriteit. Ik wilde dat gewoon met hem uitpraten.”

Dat Dekker het Roompot-contract nooit kreeg had evenwel niets met Dekkers dopingverleden te maken, maar met de reserves van de sponsors. “Onze sponsoren adviseerden om niet met hem in zee te gaan. Zij vonden dat Thomas niet bij de ploeg paste. Roompot moest no nonsense uitstralen. Thomas is te veel jetset.”

In de biografie Mijn Gevecht van schrijver Thijs Zonneveld doet Dekker een boekje open over zijn tijd bij de Rabobank-ploeg en schildert Boogerd daarin af als een feestbeest en dopinggebruiker. (FOX Sports/ANP)