Serena Williams
Serena Williams - © FOXSports.NL

Serena Williams wint Australian Open ten koste van zus Venus

28 januari 2017
Serena Williams heeft voor de zevende keer de Australian Open gewonnen. In de eindstrijd klopte de Amerikaanse haar oudere zus Venus met 6-4, 6-4.

De partij, die 84 minuten duurde, was een historische. Door haar zege in de zussenstrijd pakte Serena haar 23ste Grand Slam-titel. Hierdoor is zij de meest succesvolle tennisster in het professionele tijdperk (vanaf mei 1968). Tot vandaag deelde Serena de troon met Steffi Graf, die 22 Grand Slams won.

Bovendien neemt Serena door de zege de eerste plaats op de wereldranglijst weer over van Angelique Kerber. De Duitse werd in Melbourne al in de achtste finale uitgeschakeld.

28ste Sister Act
In de eerste set slaagden de zussen er in de eerste vier games niet in hun service te behouden. Het evenwicht werd verbroken toen Venus in de zevende game haar service inleverde. Die voorsprong verspeelde haar zusje niet meer.

Ook in de tweede set werd een matige zevende game Venus fataal. Opnieuw hield Serena de touwtjes in handen en benutte haar eerste matchpoint. 

Het was de 28ste keer dat de zussen elkaar in de Sister Act troffen. Serena heeft nu zeventien van die onderonsjes gewonnen. Venus wacht door de nederlaag nog altijd op haar eerste eindzege op de Australian Open. In 2003 verloor zij ook in de finale van Serena. (FOX Sports)