Roger Federer
Roger Federer - © ANP

Federer pakt vijfde Australian Open-titel na episch gevecht

29 januari 2017
Roger Federer heeft op 35-jarige leeftijd zijn achttiende Grand Slam in zijn carrière veroverd. In een schitterend gevecht klopte de Zwitser zijn eeuwige rivaal Rafael Nadal: 6-4, 3-6, 6-1, 3-6, 6-3.

Het was de droomfinale voor alle tennisfans. De ontmoetingen tussen Federer en Nadal worden beschouwd als Klassiekers. Dit was de 35ste ontmoeting, 23 keer was Nadal de sterkste. 

Goed begin Federer
Federer begon uitstekend aan de wedstrijd. Met een ijzersterke service en een stabiele backhand had Nadal geen kans, waardoor de Zwitser aan een break genoeg had om de openingsset te pakken.

Kenmerkend voor Nadal gaf hij niet op. De Spanjaard kreeg meer zicht op de opslag van Federer en liep snel uit naar een 4-0 voorsprong. Federer brak nog wel terug, maar Nadal trok de stand gelijk.

De derde set was vervolgens weer opvallend eenvoudig voor de viervoudig kampioen. Maar de wedstrijd kreeg wat het verdiende, een vijfde set.

Daarin nam Nadal het initiatief. Hij kwam op 3-1, maar kreeg daarna moeite op zijn eigen service. Federer voerde de druk op en pakte overtuigend met vijf games op rij voor zijn vijfde Australian Open-titel.

Het is voor Federer de achttiende Grand Slam-zege in zijn carrière. Daardoor loopt de Zwitser uit op Nadal en Pete Sampras, die beiden op veertien staan. (FOX Sports)