Roger Federer
Roger Federer - © ANP

Federer na zege Australian Open terug in mondiale top tien

30 januari 2017
Roger Federer behoort weer tot de top tien van de wereldranglijst.

De 35-jarige Zwitser schreef zondag na een half jaar afwezigheid vanwege een knieblessure direct de Australian Open op zijn naam.

Na een episch gevecht klopte Federer zijn oude rivaal Rafael Nadal in de finale. Het was zijn eerste Grand Slam-zege sinds Wimbledon 2012.

De voormalige nummer één van de wereld was de afgelopen maanden afgezakt naar de zeventiende plek op de ranking, maar steeg door zijn eindzege in Melbourne weer naar de tiende plaats.

De Schot Andy Murray bleef ondanks zijn vroege aftocht aan kop staan, gevolgd door de onttroonde Novak Djokovic die al in de tweede ronde werd uitgeschakeld. De Zwitser Stan Wawrinka nam de derde plek over van Milos Raonic uit Canada.

Serena Williams
Bij de vrouwen nam Serena Williams de eerste plaats op de mondiale ranglijst over van Angelique Kerber. De 35-jarige Amerikaanse pakte in Melbourne haar 23ste Grand Slam-titel na een overwinning in de finale op haar zus Venus.

Robin Haase en Kiki Bertens, de beste Nederlanders, staan op respectievelijk de 56ste en de 24ste plaats. (FOX Sports/ANP)