Kyle Van Noy (53)
Kyle Van Noy (53) - © ANP

Afdankertje maakt lange neus aan vooravond Super Bowl

1 februari 2017
Kyle Van Noy zal zich deze dagen nog wel eens in de arm knijpen. De linebacker van New England Patriots heeft zich binnen vier maanden ontpopt van afdankertje tot Super Bowl-finalist.

Van Noy werd eerder dit seizoen niet goed genoeg bevonden door Detroit Lions, waarna hij zich dankzij een verplichte ruil in oktober moest schikken in een verhuizing naar Massachusetts.

Waar Detroit vervolgens de jaargang zag eindigen tijdens het wildcardweekend, staat Van Noy plotseling aan de vooravond van zijn eerste Super Bowl. De 26-jarige linebacker neemt het zondagnacht met de Patriots op tegen Atlanta Falcons in de seizoensfinale van de NFL.

Niet slecht
“Ik had het gevoel dat ik niet zo slecht speelde”, keek Van Noy deze week terug tegenover de Detroit Free Press. “Ik had het idee dat ik elke week beter werd en daar gaat het om. Maar zij wilden me kwijt, dus zo gaat dat dan. Mijn situatie nu is veel beter, ik sta in de Super Bowl.”

Van Noy kende een teleurstellende periode in Detroit. Hij speelde in zijn rookie-seizoen in 2014 slechts de helft van de wedstrijden, waarna hij een jaar later vooral als back-up acteerde.

Opgebloeid
Sinds zijn overgang is hij opgebloeid met 29 tackles en een sack tijdens de zeven resterende wedstrijden van het reguliere seizoen. Ook tekende hij voor vier tackles en een fumble in de gewonnen AFC Championship-wedstrijd tegen Pittsburgh Steelers.

“Het waren moeilijke jaren”, aldus Van Noy. “Ik kreeg ervan langs in de media en elders. Ik denk dat mijn goede spel nu mensen tot nadenken stemt, zoals ‘Oh man, we hadden misschien toch nog even geduld moeten hebben.”

De Super Bowl tussen Atlanta Falcons en New England Patriots zie je komende zondag vanaf 23.30 uur op FOX Sports.