Marcel Kittel
Marcel Kittel - © Pro Shots

Wildwest-taferelen in het Midden-Oosten

2 februari 2017
Marcel Kittel (Quick-Step) heeft donderdag tijdens de derde etappe van de Ronde van Dubai een klap gekregen van Andrei Grivko van Astana.

Kittel, winnaar van de eerste twee etappes in Dubai en daardoor de leider in het klassement, meldde zich met een bloedende wond bij zijn oog bij de jury-auto.

Op tv-beelden was te zien hoe de Duitse sprinter aan andere renners voordeed wat hem was overkomen. Hij maakte het gebaar dat hij een klap had gekregen in zijn gezicht.

De derde etappe ontaardde in een zogeheten waaierrit door zandstormen langs het parcours door de woestijn van Dubai naar Al Aqah. Het peloton brak in meerdere stukken uiteen. Kittel belandde in een van de achterste groepen en daar kreeg hij, buiten het zicht van de camera's, ruzie met een andere renner.

De organisatie van de wielerkoers door het Arabische emiraat besloot Grivko hard te straffen. Daar had Kittel direct na de etappe al op aangedrongen. "Hij heeft waarschijnlijk een koffie te veel op vanochtend'', mopperde de Duitser. "Hij moet gediskwalificeerd worden en een schorsing van zes maanden krijgen."

John Degenkolb won uiteindelijk de etappe. De Duitser van Trek-Segafredo versloeg de Zuid-Afrikaan Reinardt Janse van Rensburg op de streep. (FOX Sports/ANP)