Tom Brady
Tom Brady - © ANP

Patriots winnen Super Bowl na historische comeback

6 februari 2017
New England Patriots heeft na een bizarre wedstrijd voor de vijfde keer in zijn historie de Super Bowl gewonnen.

Atlanta Falcons stond met 3-28 voor, maar verloor uiteindelijk na de eerste overtime in de historie van de Super Bowl met 34-28.

De Falcons hadden in de eerste drie kwarten totaal geen moeite met de Patriots. Het team van spelverdeler Matt Ryan scoorde via Devonta Freeman, Devin Coleman en Austin Hooper. Defensief deed Robert Alfort na een interceptie ook een duit in het zakje.

Comeback
Daarna begon de magische comeback van Tom Brady & co. De quarterback dirigeerde zijn team stapje voor stapje dichter bij de Falcons. Na twee touchdowns van James White en een van Danny Amendola dwongen de Pats met nog een minuut op de klok een 28-28 tussenstand en daarmee overtime af.

Daarin was White het goudhaantje. De running back zorgde met zijn derde touchdown van de wedstrijd voor het feest in Boston en omstreken.

Records
Brady werd uiteindelijk verkozen tot Most Valuable Player van de Super Bowl. Het was de vierde keer dat hij tot MVP werd uitgeroepen, een record. 

Voor Brady was het de vijfde keer dat hij de Vince Lombardi Trophy in ontvangst mocht nemen. Hij evenaarde hiermee het record van Charley Haley, die in de jaren tachtig en negentig vijf keer succesvol was met San Francisco 49ers en Dallas Cowboys.

Ook coach Bill Belichick ging weer eens de recordboeken in. De 64-jarige legende heeft als hoofdcoach de meeste overwinningen (vijf) en de meeste deelnames (zeven) achter zijn naam staan. (FOX Sports)