Denis Shapovalov berouwvol
Denis Shapovalov berouwvol - © ANP

Shapovalov berouwvol na uithaal in gezicht umpire

6 februari 2017
De Canadees Denis Shapovalov is diep door het stof gegaan voor zijn gefrustreerde uithaal tijdens de Davis Cup-ontmoeting met Groot-Brittannië in Ottawa.

De zeventienjarige Wimbledon-kampioen bij de junioren sloeg de bal na een verloren servicegame keihard weg en raakte per ongeluk de scheidsrechter vol in het gezicht. Diskwalificatie was het gevolg.

“Mijn gedrag was onaanvaardbaar en ik schaam me vreselijk. Ik beloof dat dit de allerlaatste keer was dat ik zoiets heb gedaan”, sprak hij berouwvol.

Shapovalov stond in de beslissende vijfde partij met 6-3, 6-4, 2-1 achter tegen de Brit Kyle Edmund, toen de frustratie bezit van hem nam. Umpire Arnaud Gabas kreeg de bal zo hard op zijn oog, dat hij voor behandeling naar het ziekenhuis moest.

De Britten, winnaar van de Davis Cup in 2015, kregen de zege toegewezen. “Ik mag dit nooit meer doen. Ik heb ook mijn team en mijn land enorm laten vallen”, sprak de nummer 251 van de wereld.

Geen opzet
De Internationale Tennisfederatie (ITF) bracht een verklaring naar buiten waarin Shapovalov min of meer in bescherming werd genomen. “Het was duidelijk dat hij niet opzettelijk scheidsrechter Gabas trof.” 

"Je leert van goede en slechte momenten en als hij op dit niveau wil blijven spelen, zal hij zich beter in de hand moeten houden”, meende de Canadese teamcaptain Martin Laurendeau.

“Emotionele controle is de grootste factor in deze sport. Denis moet leren van deze fout en hopen dat de les hem in de rest van zijn carrière bijblijft.” (FOX Sports/ANP) 

Nadal meldt zich weer op Queens

6 februari 2017
Nadal meldt zich weer op Queens
Rafael Nadal zal dit jaar weer meedoen aan het tennistoernooi van Queens. De veertienvoudig Grand Slam-winnaar maakte dat maandag bekend.