Tom Brady in het feestgedruis na afloop van de Super Bowl
Tom Brady in het feestgedruis na afloop van de Super Bowl - © ANP

Texas Rangers op jacht naar Super Bowl-shirt Tom Brady

7 februari 2017
De Texaanse politie is ingeschakeld om het gestolen Super Bowl-shirt van New England Patriots-quarterback Tom Brady terug te vinden.

Het tricot werd na de spectaculaire zege van de Patriots op Atlanta Falcons ontvreemd uit de kleedkamer in het stadion van Houston.

Texas Rangers
“Degene die dat shirt heeft meegenomen, moet het teruggeven”, zei vicegouverneur Dan Patrick van de staat Texas. “De Texas Rangers zijn hem op het spoor.”

De Patriots-quarterback had zijn wedstrijdtricot na de winst in de seizoensfinale van de NFL in zijn tas gestopt. In het feestgedruis dat volgde in de kleedkamer, sloeg iemand zijn slag. “Jammer, want het was een mooi aandenken.”

Moeder
“Ik had het graag aan mijn moeder willen geven. Het zal vast ergens opduiken op eBay. Maar ik heb de ring, dat is het belangrijkste voor mij.”

De moeder van Brady is al enige tijd ernstig ziek. “Ik wilde de Super Bowl voor haar winnen”, verklaarde hij eerder tegenover het radiostation Westwood One.

De Texanen laten het er echter niet bij zitten en zetten alles op alles om het shirtje van Brady terug te vinden. “We willen dat niets het succes van de Super Bowl in Houston zal overschaduwen”, zei Patrick.

Comeback
Brady, door menigeen gezien als de beste quarterback ooit, loodste zijn ploeg zondagnacht na een spectaculaire comeback naar een 34-28 overwinning. De Patriots kwamen terug van een 3-28 achterstand om uiteindelijk in de verlenging te winnen.

Het was de vijfde keer dat de 39-jarige spelverdeler de Super Bowl won, waarmee hij het record in handen heeft. (FOX Sports/ANP)