Rafael Nadal
Rafael Nadal - © Pro Shots

Rafael Nadal neemt rust en haakt af voor Rotterdam

9 februari 2017
Rafael Nadal heeft afgezegd voor het ABN AMRO World Tennis Tournament. Artsen hebben de Spaanse tennisser geadviseerd rust te nemen.

"Het spijt me heel erg om aan te moeten kondigen dat ik niet in staat ben om volgende week in Rotterdam te spelen", aldus Nadal op de website van het toernooi.

"Mijn artsen hebben mij aangeraden om rust te nemen, mijn lichaam tijd te geven om te herstellen, voordat ik weer wedstrijden speel. Op die manier wil ik blessures voorkomen. Ik begrijp dat de Nederlandse fans teleurgesteld zullen zijn."

Federer
Toernooidirecteur Richard Krajicek: "Het is natuurlijk een grote domper dat hij er niet is. We hadden ons, net als de tennisfans, enorm verheugd om hem weer in actie te zien in Rotterdam. We zijn direct aan de slag gegaan om te zien of we nog een vervanger van formaat konden halen, maar dat bleek helaas niet mogelijk."

"We hebben in korte tijd contact gehad met de complete top vijf en Roger Federer, maar helaas bleken zij om uiteenlopende redenen niet beschikbaar."

Eerder deze week zegde Stan Wawrinka ook al af. De Zwitser was de hoogstgeplaatste speler in Rotterdam. De 44ste editie van het ABN AMRO World Tennis Tournament begint maandag zonder echte blikvanger. (FOX Sports/ANP)