Michael van Gerwen
Michael van Gerwen - © Pro Shots

Van Gerwen maakt einde aan slechte reeks

9 februari 2017
Michael van Gerwen weet weer wat winnen is. De wereldkampioen maakte donderdag tijdens de tweede speelronde van de Premier League Darts een einde aan een voor hem zeldzaam slechte reeks.

'Mighty Mike' versloeg de Schot Peter Wright in Nottingham met 7-3. De 27-jarige Brabander was de dartscompetitie vorige week in Newcastle begonnen met een gelijkspel (6-6) tegen Gary Anderson. Het betekende zijn eerste remise na een serie van 45 overwinningen op de grote toernooien.

Een dag na die remise tegen Anderson incasseerde Van Gerwen in de kwalificaties voor de UK Open zijn eerste nederlaag sinds oktober en in het weekeinde verloor hij weer twee keer, onder anderen van Wright.

Van Gerwen nam donderdag revanche op Wright. Hij liep snel uit naar 6-0, onder meer door een finish van 170. Wright kwam nog terug tot 6-3, maar daarna maakte de Brabander het af en pakte hij zijn eerste zege in de Premier League.

Klaasen
Eerder op de avond verloor Jelle Klaasen zijn tweede wedstrijd in de Premier League. Hij moest met 7-3 buigen voor Gary Anderson. Klaasen won nog wel de eerste leg, maar leverde de volgende game die hij mocht beginnen in.

Anderson pakte daarmee een comfortabele voorsprong en liet Klaasen niet meer in de wedstrijd komen. (FOX Sports/ANP)