Hensley Meulens
Hensley Meulens - © ANP

World Baseball Classic op FOX Sports

13 februari 2017
FOX Sports doet van 6 tot en met 22 maart uitgebreid verslag van de World Baseball Classic (WBC), het belangrijkste landentoernooi in het honkbal.

Alle wedstrijden worden live uitgezonden, met tijdens de wedstrijden van Nederland commentaar van Charles Urbanus en Ronald van Dam. De WBC begint voor Nederland op 7 maart in en tegen Zuid-Korea. Het is de vierde editie van het prestigieuze toernooi dat deze keer plaatsvindt in Japan, Mexico, Zuid-Korea en de Verenigde Staten. De winnaar van het toernooi is de officiële wereldkampioen.

MLB-sterren
De WBC is het enige toernooi waar alle profspelers die op het hoogste niveau in de Verenigde Staten uitkomen aan mee mogen doen, omdat het wordt gespeeld onder auspiciën van de Major League Baseball (MLB). Bondscoach Hensley Meulens van het Nederlands Koninkrijksteam heeft dan ook de beschikking over een sterke formatie.

Zijn 28-koppige selectie telt vijf spelers die uitkomen in de MLB: Xander Bogaerts (Boston Red Sox), Didi Gregorius (New York Yankees), Jonathan Schoop (Baltimore Orioles), Andrelton Simmons (Los Angeles Angels of Anaheim) en Jurickson Profar (Texas Rangers).

Nederlands Koninkrijksteam
Bij de vorige editie in 2013 bereikte het Nederlandse team verrassend de halve finale, waarin het werd uitgeschakeld door de latere kampioen Dominicaanse Republiek. Dit jaar neemt het Nederlands Koninkrijksteam het in poule A op tegen Zuid-Korea (7 maart), Chinese Taipei (Taiwan) (8 maart) en Israël (9 maart). De twee beste ploegen in de poule gaan vervolgens door naar de tweede ronde in Tokio.

De overige twaalf deelnemende landen zijn: Japan, Australië, China, Cuba, Verenigde Staten, Canada, Colombia, Dominicaanse Republiek, Mexico, Italië, Puerto Rico, Venezuela.

World Baseball Classic 2017: vanaf 6 maart live op FOX Sports