Tomas Berdych
Tomas Berdych - © ANP

Berdych en Istomin verder in Rotterdam

13 februari 2017
Tomas Berdych heeft bij het ABN AMRO World Tennis Tournament van Rotterdam aan de verwachtingen voldaan. De als vierde geplaatste Tsjech won in de eerste ronde in twee sets van de Roemeen Marius Copil: 7-6 (3), 6-4.

Berdych, die het toernooi in Ahoy in 2014 op zijn naam schreef, krijgt de Serviër Viktor Troicki of de Fransman Richard Gasquet als volgende opponent.

De 31-jarige Tsjech had tegen Copil last van zijn lies en liet zich daar aan behandelen na de eerste set. Berdych, de nummer dertien van de wereld, won in zijn loopbaan tot dusverre dertien ATP-toernooien. In 2015 bereikte hij met de vierde plek zijn hoogste positie ooit op de mondiale ranglijst.

Ook Denis Istomin zit bij de laatste zestien spelers in Rotterdam. De Oezbeek zette de Brit Aljaz Bedene met 6-3, 7-6 (3) aan de kant.

Istomin, de nummer 76 van de wereld, speelt in de tweede ronde tegen de winnaar van de partij die gaat tussen de als vijfde geplaatste Bulgaar Grigor Dimitrov en de Duitser Mischa Zverev. (FOX Sports/ANP)

Oranje loot Slowakije in Fed Cup

14 februari 2017
Oranje loot Slowakije in Fed Cup
Het Nederlandse Fed Cup-team speelt op 22 en 23 april in en tegen Slowakije om in de wereldgroep te blijven. Dat heeft de loting dinsdag uitgewezen.