Martin Klizan
Martin Klizan - © ANP

Titelverdediger Klizan op tijd bij de les, Griekspoor uitgeschakeld

14 februari 2017
Martin Klizan is doorgedrongen tot de tweede ronde van het ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam. De titelverdediger versloeg na een wisselvallige partij Fernando Verdasco: 6-4, 0-6, 6-1.

Klizan, die het toernooi vorig jaar ten koste van Gaël Monfils won, begon prima aan zijn duel met Verdasco. Na de gewonnen openingsset was de Slowaak het echter even helemaal kwijt met drie verloren servicebeurten op rij in het tweede bedrijf.

Klizan was in de derde set weer bij de les. Hij sloeg twee keer door de service van de Spanjaard heen en haalde zonder verdere problemen de overwinning binnen.

De nummer 73 van de wereld treft in de volgende ronde Philipp Kohlschreiber. De Duitser stuurde Lucas Pouille met een 7-5, 6-2 nederlaag naar huis.

Tallon Griekspoor
Het avontuur van Tallon Griekspoor in Rotterdam was van korte duur. De Nederlander, die op het laatste moment de wildcard van de geblesseerde Tim van Rijthoven had gekregen, werd uitgeschakeld door de Luxenburger Gilles Müller: 3-6, 2-6.

Met het vertrek van Griekspoor is er nog een Nederlander actief in Ahoy. Robin Haase sloeg zich maandag ten koste van Florian Mayer naar de tweede ronde.

Müller speelt in de volgende ronde tegen de als zesde geplaatste Jo-Wilfried Tsonga. De Fransman won met 6-4, 7-6 van de Griek Stefanos Tsitsipas.

Topseed Cilic
Topseed Marin Cilic is eveneens door in Rotterdam, maar de Kroaat kreeg de overwinning niet cadeau in zijn partij tegen Benoît Paire. Hij verloor de eerste set en wist pas na twee uur de zege binnen te halen:
5-7, 6-3, 6-2. (FOX Sports)