Hensley Meulens
Hensley Meulens - © ANP

Nederland verliest opnieuw in aanloop naar WBC

18 februari 2017
De Nederlandse honkballers hebben ook hun tweede oefenwedstrijd in aanloop naar de World Baseball Classic (WBC) verloren.

De Europees kampioen moest vrijdag in Tucson buigen voor de Koreaanse club NC Dinos: 9-10.

Oranje, dat zich in Arizona voorbereidt op het prestigieuze toernooi waaraan ook spelers uit de Major League meedoen, had een dag eerder al verloren van KT Wiz (2-5).

De ploeg van bondscoach Hensley Meulens zette een vroege achterstand van 4-1 om in een voorsprong van 6-4, mede dankzij een homerun van Kalian Sams, die even later met een lichte voetblessure uit voorzorg stopte.

De honkballers gaven het initiatief daarna weer uit handen, maar homeruns van Nick Urbanus en Curt Smith leken het team alsnog de winst te bezorgen.

In de negende inning profiteerde de Koreaanse ploeg echter weer van fouten aan Nederlandse kant, waardoor het 9-10 werd.

De ploeg van Meulens speelt volgende week nog drie oefenwedstrijden voordat het naar Zuid-Korea vliegt voor de eerste ronde van de WBC.

Oranje opent het toernooi op 7 maart tegen de Koreanen, gevolgd door wedstrijden tegen Taiwan en Israël. (FOX Sports/ANP)

De WBC is LIVE te zien bij FOX Sports