Max Verstappen
Max Verstappen - © ANP

Verstappen hoopt op perfecte start in Australië

25 februari 2017
Max Verstappen heeft een fraai scenario voor ogen voor de eerste Formule 1-race van het seizoen, op 26 maart in Australië.

“Hopelijk heb ik een goede start en rijd ik de rest van de race aan de leiding. Saai, maar perfect”, laat de coureur van Red Bull weten in een vooruitblik die zijn team zaterdag verspreidde.

De 19-jarige Verstappen vertrouwt erop dat zijn Oostenrijkse renstal een bolide heeft gebouwd die hem in staat stelt te strijden voor de overwinning.

“Red Bull heeft in voorgaande jaren laten zien dat ze daar goed in zijn. Ook al weet ik nu nog niet hoe de auto presteert, want het is een totaal andere dan die van vorig seizoen. Hij ziet er in ieder geval agressief uit. Hopelijk is deze nog beter”, aldus Verstappen.

Sneller
De Formule 1- wagens rijden komend seizoen twintig tot dertig kilometer per uur sneller door de bochten, waardoor ze drie tot vier seconden per ronde harden zullen rijden. Dit heeft te maken met bredere banden en aerodynamische verbeteringen.

 “Bredere banden en meer neerwaartse druk maken het besturen van de auto veel zwaarder. Ik zal het op de eerste testdag ervaren. Hoewel het vooral belangrijk is veel kilometers te maken en je ritme zien te vinden. Dan ook zal ik pas echt weten hoe goed de auto is en of ik daadwerkelijk kan meedoen om de wereldtitel.”

Verstappen maakte vorig seizoen indruk tijdens zijn eerste jaar bij Red Bull Racing. Hij won in Spanje meteen zijn eerste Grand Prix en werd de jongste coureur aller tijden met een overwinning achter zijn naam. Naast zijn zege eindigde hij nog zes keer op het podium. (FOX Sports/ANP)