Greg Van Avermaet
Greg Van Avermaet - © FOXSports.NL

Van Avermaet opnieuw de beste in Omloop het Nieuwsblad

25 februari 2017
Greg Van Avermaet heeft zaterdag de Omloop Het Nieuwsblad opnieuw gewonnen. De Belg van BMC kwam net als vorig jaar als eerste aan in finishplaats Gent.

Van Avermaet was de snelste van een kopgroep van drie. Wereldkampioen Peter Sagan uit Slowakije moest met de tweede plek genoegen nemen. Sep Vanmarcke kwam als derde over de finish in de wedstrijd die geldt als de opening van het West-Europese wielerseizoen.

De wedstrijd werd ontsierd door enkele grote valpartijen. Tom Boonen, die bezig is aan zijn laatste wedstrijden als wielerprof, was een van de belangrijkste slachtoffers en stapte af. Ook de Nederlander Lars Boom haalde de finish niet.

Van Avermaet treedt in de voetsporen van Peter Van Petegem, die 1998 de laatste Belg was die de koers tweemaal op rij won. Omloop Het Nieuwsblad maakt sinds dit jaar deel uit van de WorldTour. 

Brand de beste bij de vrouwen
Bij de vrouwen zorgde Lucinda Brand voor Nederlands succes, door als eerste over de meet te komen. Chantal Blaak (tweede) en  Annemiek van Vleuten (derde) maakten het Nederlandse podium compleet. (FOX Sports/ANP)