Max Verstappen
Max Verstappen - © Pro Shots

Verstappen klokt vijfde tijd in nieuwe Red Bull

28 februari 2017
Max Verstappen heeft dinsdag even na 9.00 uur zijn eerste rondjes gereden in de RB13, de bolide van Red Bull waarin de Limburger dit jaar de strijd aangaat in de Formule 1.

Verstappen deed dat op het voor hem zo bekende Circuit de Catalunya bij Barcelona, waar deze week de eerste officiële testdagen worden gehouden. Hij reed 31 ronden en noteerde 1.23,212 als beste rondetijd. De Limburger klasseerde zich daarmee als vijfde.

Lewis Hamilton reed verreweg de meeste ronden in zijn Mercedes en hij was ook de snelste, al gebruikte de drievoudig wereldkampioen wel als enige de snelle 'supersoft' banden. Zijn snelste van 66 ronden ging in 1.20,963. De Fin Kimi Räikkönen voltooide 47 rondjes in zijn Ferrari en zette de tweede tijd neer (1.22,831). Ook de Fransman Esteban Ocon (Force India) en de Deen Kevin Magnussen (Haas) waren sneller dan Verstappen.

De Canadees Lance Stroll stapte voor het eerst in de Williams. De achttienjarige debutant maakte een stuurfout en landde naast het asfalt in het grind. Hij beschadigde daarbij klaarblijkelijk zijn auto, want na twaalf rondjes hield hij het voor gezien.

Red Bull kende maandag een stroeve start bij de eerste van vier trainingsdagen. Verstappens teamgenoot Daniel Ricciardo kampte met de nodige technische mankementen en reed iets meer dan vijftig testronden. Zijn snelste ronde ging in 1.22,926. Dat was de vijfde tijd.

De eerste Grand Prix is op 26 maart in Australië. (FOX Sports/ANP)