Robin Haase
Robin Haase - © FOXSports.NL

Haase en Kerkhove gaan voor succes op onbekend terrein

3 maart 2017
Robin Haase hoopt vrijdagmiddag voor de eerste keer in zijn carrière door te dringen tot de finale van een ATP World Tour 500-toernooi. De beste tennisser van Nederland treft in de halve eindstrijd in Dubai de Spanjaard Fernando Verdasco.

Haase stond al wel vijf keer in de finale van een ATP-toernooi, maar nog nooit in een evenement op het derde niveau na de Grand Slams en Masterstoernooien. De Hagenaar schreef twee titels op zijn naam, nadat hij zowel in 2011 als in 2012 de sterkste was op het ATP-toernooi van Kitzbühel.

Topvorm
Haase, de nummer 66 van de wereld, is in topvorm in Dubai. Hij schakelde achtereenvolgens Denis Istomin, Tomas Berdych en Damir Dzumhur uit.

Hij zal opnieuw zijn beste spel moeten laten zien, wil hij een ticket boeken voor de finale. In Verdasco treft hij een voormalige top-tien-speler met zeven titels op zijn palmares.

De 33-jarige Verdasco bivakkeert tegenwoordig op plaats 35 van de mondiale ranking, maar dat hij het tennissen nog niet verleerd is bewees hij in de kwartfinales. Hij wees daarin de als vierde geplaatste Gaël Monfils terug.

Lesley Kerkhove
Ook in Maleisië is er kans op Nederlands succes. Lesley Kerkhove treft in de kwartfinales van het WTA-toernooi van Kuala Lumpur de Japanse Nao Hibino.

Kerkhove is bezig aan een voor haar ongekende zegereeks in Azië. De nummer 195 van de wereld boekte deze week de eerste twee overwinningen op WTA-niveau van haar loopbaan. De qualifier versloeg Sabina Sharipova en Elise Mertens in de eerste twee rondes.

Centre Court
De partij van Haase en Verdasco is in Dubai de tweede wedstrijd op het Centre Court en zal om 14.00 uur Nederlandse tijd aanvangen.

Kerkhove en Hibino gaan als vierde partij de baan op in Maleisië, waar om 07.00 uur met de eerste wedstrijd werd begonnen. (FOX Sports)

De wedstrijden van Robin Haase en Lesley Kerkhove zie je vrijdag LIVE op FOX Sports 4