Tom Dumoulin
Tom Dumoulin - © Pro Shots

Aanval Dumoulin in Tirreno komt net te laat

9 maart 2017
Tom Dumoulin is donderdag tweede geworden in de tweede etappe van de Tirreno - Adriatico, achter Geraint Thomas.

De Nederlander zette in de slotklim van de 229 kilometer lange rit, zijn aanval net te laat in om de op kop rijdende Thomas te bedreigen. De Brit van Sky won met negen seconden voorsprong.

In dezelfde tijd als Dumoulin eindigde wereldkampioen Peter Sagan als derde. Daarna kwam Greg Van Avermaet over de streep. De Belgische olympisch kampioen nam daarmee de leidende positie in het algemeen klassement over.

Lange ontsnapping
De rit van Camaiore naar Pomarance stond lange tijd in het teken van een ontsnapping van zes renners: de Canadees Hugo Houle, de Italianen Davide Ballerini, Raffaello Bonusi, Alan Marangoni en Mirco Maestri en de Fransman Charles Planet. Ze werden een kleine 30 kilometer voor het einde achterhaald door het peloton, na een vlucht van ongeveer 200 kilometer.

De Belgische renner Jurgen Van den Broeck van de Nederlandse formatie LottoNL-Jumbo gaf op na een val. Hetzelfde overkwam de Australische sprinter Caleb Ewan. Voor Van den Broeck was het de derde opgave in zijn vierde optreden in de Tirreno.

Vrijdag krijgen de renners in de rit tussen Monterotondo Marittimo en Montalto di Castro met 204 overwegend vlakke kilometers te maken. (FOX Sports/ANP)