Michael van Gerwen
Michael van Gerwen - © Pro Shots

Van Gerwen viert rentree met zege op Huybrechts

9 maart 2017
Michael van Gerwen heeft de eerste wedstrijd na zijn rugblessure gewonnen. De Nederlandse wereldkampioen was met 7-5 te sterk voor Kim Huybrechts.

Van Gerwen miste vorige week donderdag de vijfde speelronde van de Premier League vanwege zijn rug. Ook liet de Brabander het UK Open schieten. In de zesde ronde in Glasgow was hij echter weer van de partij.

Tegen Huybrechts ging het tot 3-3 gelijk op. Van Gerwen won daarna de beurt die de Belg begon, maar Huybrechts brak direct terug. Bij 5-5 sloeg Van Gerwen voor de tweede keer toe, en dit keer gaf hij die voorsprong niet meer weg.

Met acht punten uit vijf wedstrijden staat Van Gerwen voorlopig tweede in de stand van de Premier League. Koploper Peter Wright, die eerder op donderdag te sterk was voor James Wade, heeft na zes wedstrijden negen punten.

Raymond van Barneveld leek tegen zijn landgenoot Jelle Klaasen op weg naar een nederlaag. De Hagenaar kwam met 4-1 achter, maar knokte zich terug en stapte uiteindelijk toch nog als winnaar van het podium: 5-7.

Van Barneveld heeft na zes speelronden zes punten. Klaasen is tiende en laatste met drie punten. (ANP)