Max Verstappen in zijn bolide
Max Verstappen in zijn bolide - © Pro Shots

Max Verstappen: "Voor nu is het oké"

10 maart 2017
Max Verstappen stapt binnenkort vol verwachting op het vliegtuig richting Melbourne, waar over twee weken het nieuwe Formule 1-seizoen begint.

De negentienjarige Nederlandse coureur hield een tevreden gevoel over aan de testdagen in Barcelona. "We hebben het niet slecht gedaan. Natuurlijk willen we ons verbeteren, maar voor nu is het oké", zei Verstappen vrijdag nadat hij 71 rondjes had gereden.

De snelste daarvan ging in 1.19,438, de tweede tijd van de dag. Alleen Kimi Räikkönen was in zijn Ferrari sneller dan Verstappen. De Nederlander moest in de middagsessie wel lang wachten tot hij de baan op kon, omdat het team genoodzaakt was de turbomotor in zijn bolide uitgebreid te controleren.

"We hebben wat kleine problemen gehad, maar daar maak ik me niet zo'n zorgen om'', aldus Verstappen. "Daar is het testen voor. Ik weet zeker dat die kleine issues voor Melbourne zijn verholpen.''

Ferrari bijzonder snel
De testdagen maakten onder meer duidelijk dat de nieuwe Ferrari bijzonder snel is en dat McLaren opnieuw problemen heeft met de betrouwbaarheid. De Red Bulls van Verstappen en Daniel Ricciardo hadden de snelheid er ook aardig in zitten, al zeggen de testdagen lang niet alles.

"Het gaat niet om snelle tijden, het gaat om het verbeteren van de auto", aldus Verstappen. ,,Pas in Melbourne zullen we echt zien hoe snel iedereen is."

Volgens hoofdengineer Guillaume Rocquelin van Red Bull kunnen Verstappen en Ricciardo tijdens de openingsrace van de Formule 1 gaan strijden om de podiumplaatsen. "Ja, ik denk dat we competitief zullen zijn. De balans in de auto is goed en we zijn tevreden met de prestaties." (ANP)