Novak Djokovic
Novak Djokovic - © ANP

ATP Indian Wells: Djokovic knokt zich naar derde ronde

13 maart 2017
Novak Djokovic heeft de derde ronde van Indian Wells bereikt na een zwaarbevochten zege op Kyle Edmund. De titelverdediger was uiteindelijk met 6-4, 7-6 te sterk voor de 22-jarige Engelsman.

Djokovic, die na de uitschakeling van Andy Murray de hoogstgeplaatste speler op het masterstoernooi is, won het evenement al vijf keer. Na zijn nederlaag in de halve finales tegen Juan Martín del Potro in 2013, is hij zelfs al drie jaar op rij ongeslagen op het hardcourt in California.

Edmund leek aanvankelijk snel aan te kunnen sluiten in de rij met verliezers. Djokovic brak meteen in de openingsgame van de partij de opslag van de jonge Brit en gaf de vroege voorsprong niet meer uit handen in de eerste set.

Het tweede bedrijf bleek een compleet ander verhaal. Edmund sloeg twee keer door de opslag van Djokovic heen en kwam op een 3-0 en een 5-2 voorsprong. De nummer 46 van de wereld wist het karwei echter niet af te maken en moest zich alsnog gewonnen geven na een spannende tiebreak.

Federer en Nadal snel klaar
Roger Federer had het een stuk gemakkelijker in zijn partij in de tweede ronde. De winnaar van de Australian Open in januari poetste Stéphane Robert binnen een uur van de baan: 6-2, 6-1.

De 35-jarige Federer, die vier keer de trofee op Indian Wells in ontvangst mocht nemen, duldde de een jaar oudere Robert slechts vier games naast zich.

Na de 2-2 tussenstand was het gedaan met de Fransman, die nog maar een game pakte tijdens het restant van de wedstrijd.

Rafael Nadal stoomde eveneens door naar de derde ronde. De Spanjaard versloeg Guido Pella uit Argentinië met 6-3, 6-2.

Als Federer en Nadal hun volgende wedstrijden tegen respectievelijk Steve Johnson en Fernando Verdasco winnen, dan staan de twee finalisten van de Australian Open in de vierde ronde opnieuw tegenover elkaar. (FOX Sports)