Samenvatting Nederland - Israël

Honkballers houden halve finales in zicht na ruime zege op Israël

13 maart 2017
Oranje heeft zich op de World Baseball Classic herpakt na de nederlaag tegen Japan. De ploeg van bondscoach Hensley Meulens sloeg tijdens het tweede groepsduel in de tweede ronde het nog ongeslagen Israël met 12-2 om de oren.

Oranje verloor zondag na een thriller en elf innings met 6-8 van gastland Japan. Om de kansen op de halve finales in leven te houden, was een zege op het sterke Israël noodzakelijk. De tegenstander was in de eerste poulefase nog te sterk gebleken (2-4).

IJzersterke start
Nederland begon in Tokio ijzersterk en had na drie innings al een voorsprong van 6-0 te pakken. In het volgende bedrijf liep de score na een rake klap van Wladimir Balentien en een homerun van Didi Gregorius zelfs op naar 10-0.

Nadat Israël met twee runs de eer had gered, zetten Gregorius en Shawn Zarraga in de achtste inning de eindstand op het bord.

Halve finales
Oranje speelt in de nacht van dinsdag op woensdag de afsluitende groepswedstrijd tegen Cuba. Bij een overwinning is een plek in de halve finales waarschijnlijk binnen. Cuba verloor het eerste duel met Israël en speelt nog tegen Japan.

De twee beste ploegen van de poule gaan door naar de halve eindstrijd in Los Angeles. (FOX Sports)

Nederland-Cuba zie je in de nacht van dinsdag op woensdag om 04.00 uur op FOX Sports 2