Germaine de Randamie
Germaine de Randamie - © ANP

UFC-circus keert terug in Rotterdam

16 maart 2017
De UFC strijkt dit jaar wederom in Rotterdam neer. Op 2 september is Ahoy het toneel van het razend populaire MMA-circus.

De vechtbond geeft daarmee gehoor aan een 'overweldigende vraag van fans in Nederland'. In mei vorig jaar was Rotterdam ook al het strijdtoneel van UFC Fight Night 87.

Met Germaine de Randamie pakte Nederland recent zijn eerste wereldtitel in de UFC. Ook middelgewicht Gegard Mousasi - de nummer vijf van de wereld in zijn klasse - en zwaargewichten Alistair Overeem en Stefan Struve - beiden in de top tien - presteren goed.

Glasgow en Gdansk
Ook Glasgow en Gdansk zijn als vechtlocatie geselecteerd. De Schotten organiseerden in 2015 al een UFC-event, de Poolse stad staat voor zijn debuut.

"Onze debuten in Glasgow en Rotterdam waren niet alleen uitverkocht, maar behoorden ook tot de meest succesvolle events van 2015 en 2016. Dus de keuze in die steden terug te keren was een gemakkelijke", aldus Joe Carr, vice-voorzitter van UFC International and Content.

UFC bij FOX Sports
De UFC en FOX Sports zijn een contractverlenging overeengekomen tot 31 december 2018. De events in Rotterdam, Glasgow en Gdansk zijn dan ook alle live te zien op FOX Sports. (FOX Sports)

UFC Rotterdam, UFC Glasgow en UFC Gdansk zie je LIVE bij FOX Sports.