Slechte generale Oranje in aanloop finaleronde WBC
Slechte generale Oranje in aanloop finaleronde WBC - © ANP

Slechte generale Oranje in aanloop finaleronde WBC

19 maart 2017
Oranje heeft zaterdag een slechte generale repetitie afgewerkt in de aanloop naar de halve finale van de World Baseball Classic. Het team verloor met ruime cijfers een oefenwedstrijd tegen Arizona Diamondbacks (5-12).

De ploeg van bondscoach Hensley Meulens trof de club uit de Major League zaterdag in Arizona, waar de topclubs zich voorbereiden op het nieuwe honkbalseizoen in de Verenigde Staten.

Kalian Sams
Oranje acteerde niet in de sterkst mogelijke samenstelling en bleef ver verwijderd van het hoge niveau van de laatste duels in de WBC. Kalian Sams produceerde in de zevende inning wel een homerun en sloeg in de laatste slagbeurt twee punten binnen.

Nederland reist nu door naar Los Angeles. In het stadion van de Dodgers speelt de formatie in de Nederlandse nacht van maandag op dinsdag de halve finale tegen het sterke Puerto Rico. Oranje krijgt dan versterking van toppitcher Kenley Jansen, die voor LA Dodgers speelt.

Oranje bereikte de finaleronde in Californië door in de laatste twee duels van de tweede groepsfase van de WBC met 12-2 en 14-1 van respectievelijk Israël en Cuba te winnen. (FOX Sports/ANP)

Nederland-Puerto Rico zie je in de nacht van maandag op dinsdag om 02.00 uur LIVE op FOX Sports 
Verenigde Staten-Japan zie je in de nacht van dinsdag op woensdag om 02.00 uur LIVE op FOX Sports