Quarterback Tom Brady tijdens de Super Bowl LI
Quarterback Tom Brady tijdens de Super Bowl LI - © Pro Shots

Gestolen Super Bowl-shirt van Brady boven water

20 maart 2017
Het shirt dat Tom Brady begin vorige maand droeg tijdens de wedstrijd om de Super Bowl is gevonden. Een journalist blijkt het tricot te hebben meegepikt uit de kleedkamer van New England Patriots.

Brady, de legendarische quarterback van de Patriots, had zijn outfit na de winst in de verlenging op Atlanta Falcons (34-28) in zijn tas gestopt. De 39-jarige superster kwam er even later achter dat iemand in het feestgedruis zijn slag had geslagen.

Zoektocht FBI
Zelfs de FBI was ingeschakeld om het shirt van Brady op te sporen. Het spoor leidde tot over de grens in Mexico, naar een geaccrediteerde journalist. Ook het shirt dat Brady droeg tijdens de Super Bowl van 2015 werd gevonden.

De waarde van het shirt werd geschat op zeker een half miljoen dollar. Eigenaar Bob Kraft van de Patriots vergeleek de zaak met het stelen van een schilderij van Chagall of Picasso. 

Bij Amerikaanse sporten is het gebruikelijk dat journalisten na de wedstrijd de kleedkamers in mogen om de spelers te interviewen en verslag te doen. Onduidelijk is nog of de betreffende reporter voor diefstal is gearresteerd. De politie geeft later op maandag een verklaring. (FOX Sports/ANP)