#
# - © Pro Shots

Van de Zandschulp debuteert in selectie Davis Cup

21 maart 2017
Captain Paul Haarhuis heeft Botic van de Zandschulp voor het eerst opgenomen in het Davis Cup-team.

De tennisser vormt samen met Robin Haase, Tallon Griekspoor, Thiemo de Bakker en Jean-Julien Rojer de ploeg die het begin april in groep 1 van de Europees/Afrikaanse zone opneemt tegen Bosnië-Herzegovina.

"Botic is het laatste half jaar met een goede reeks bezig, waarin hij heeft laten zien dat hij goed speelt. Hij is een jongen voor de toekomst en kan nu goede ervaring opdoen in de Davis Cup", verklaarde Haarhuis zijn keuze voor Van de Zandschulp, die in december verraste door Haase in de finale van het NK te verslaan.

Haarhuis maakt zelf ook zijn debuut als Davis Cup-captain als opvolger van Jan Siemerink. De oud-tennisser, die al jaren captain is van het Fed Cupteam, kijk uit naar zijn eerste wedstrijd. "Met dit team gaan we de strijd aan met Bosnië-Herzegovina. Ik verwacht dat het een zware klus wordt, maar heb veel vertrouwen in deze spelers. Ik hoop dat we met het Davis Cup-team net zulke successen weten te bereiken als met het Fed Cupteam."

Als de equipe van Haarhuis de wedstrijd in de tweede ronde wint, mag het spelen voor een ticket voor de wereldgroep van 2018. (ANP)