ELis Ligtlee
ELis Ligtlee - © Pro Shots

Ligtlee moet WK laten schieten

23 maart 2017
Elis Ligtlee doet in april niet mee aan de wereldkampioenschappen baanwielrennen in Hongkong.

De olympisch kampioene keirin is na een periode van blessureleed nog niet in staat om op het hoogste niveau goed te kunnen presteren, denkt bondscoach René Wolff.

"Elis heeft nog niet genoeg prestatievermogen kunnen opbouwen. De voorbereidingstijd was te kort om op hoog niveau te komen", aldus Wolff.

Ligtlee maakte een kleine twee weken terug tijdens internationale wedstrijden op de wielerbaan van Alkmaar haar rentree na een kniekwetsuur. Dat was voor de Nederlandse haar eerste optreden sinds de Spelen in Rio in augustus vorig jaar.

Bos
Theo Bos maakt wel deel uit van de Nederlandse selectie voor de WK in Hongkong (12 t/m 16 april). De 33-jarige Hierdenaar keerde vorig jaar, na een periode van zes jaar als wegwielrenner, terug op de baan. Eind januari liet Bos weten zich ook dit jaar weer op de baan te willen richten.

In Hongkong doet Bos mee aan de sprint en de kilometer. Naast Bos zijn Jeffrey Hoogland, Harrie Lavreijsen, Matthijs Büchli, Hugo Haak en Nils van 't Hoenderdaal geselecteerd voor de teamsprint. In Hongkong maakt Wolff bekend voor welke renners hij kiest. Naast Bos doet op de individuele sprint nog een Nederlander mee. In Hongkong wordt bepaald wie dat is.

Bij de vrouwen zijn Laurine van Riessen (die ook de individuele sprint rijdt), Shanne Braspennincx en Kyra Lamberink voor de teamsprint geselecteerd. Bij de duuronderdelen zijn de ogen gericht op Kirsten Wild, kanshebster op de puntenkoers, scratch en omnium. (ANP)