Nacer Bouhanni
Nacer Bouhanni - © ANP

Bouhanni de snelste in sprint Ronde van Catalonië

23 maart 2017
Nacer Bouhanni heeft de vierde etappe in de Ronde van Catalonië gewonnen. De Fransman was in de sprint veruit de sterkste. Tejay van Garderen blijft leider in het algemeen klassement.

Tijdens de openingsetappe, die ook in een sprint eindigde, moest Bouhanni maandag nog genoegen nemen met de tweede plek achter Davide Cimolai. De Italiaan eindigde donderdag achter Bouhanni als tweede. De Zuid-Afrikaan Daryl Impey kwam als derde over de finish.

Voor de 26-jarige Bouhanni is het zijn tweede succes dit wielerseizoen. Vorige week was de sprinter de rapste in Nokere Koerse.

Dankbaar
"Ik ben mijn ploeggenoten erg dankbaar. Dat ik maandag niet won, was mijn eigen schuld", aldus Bouhanni na afloop van de vierde rit, die vanwege sneeuwval was ingekort van 194,3 naar 136,3 kilometer. De organisatie verplaatste de start van het dorpje Llivia in de Pyreneeën naar Montferrer, 58 kilometer verderop.

Bauke Mollema was op de tiende plaats de beste Nederlander. In het klassement neemt de renner van Trek de negende plaats in, op 1.25 van Van Garderen.

De Spanjaard Samuel Sanchez is nog steeds tweede (0.41), en de Brit Geraint Thomas (0.44) derde. Robert Gesink van LottoNL-Jumbo zat niet bij de eerste groep en liep wat tijdverlies op.

Klassementsrenners
Vrijdag is het weer de beurt aan de klassementsrenners. De vijfde etappe gaat over 182 kilometer van Valls naar Lo Port. Het laatste deel van de rit is zwaar. De renners moeten 8,4 kilometer klimmen. Het gemiddelde stijgingspercentage is 9 procent, met pieken tot 20 procent.

De Ronde van Catalonië eindigt zondag. Vorig jaar ging de eindzege naar de Colombiaan Nairo Quintana. (FOX Sports/ANP)