Rafael Nadal
Rafael Nadal - © ANP

ATP Miami: Jubilaris Nadal na valse start verder

27 maart 2017
Rafael Nadal heeft ten koste van Philipp Kohlschreiber de vierde ronde van het masterstoernooi in Miami bereikt.

Eenvoudig ging het echter niet voor de nummer vijf van de plaatsingslijst in Florida. De Spanjaard was net op tijd wakker in zijn partij tegen de Duitser: 0-6, 6-2, 6-3.

Duizend
Het was voor Nadal de duizendste partij op de ATP Tour. Hij won 822 keer op het hoogste niveau tijdens zijn loopbaan. “Duizend wedstrijden, dat zijn er echt veel”, zei de Spanjaard na zijn jubileumoptreden.

Nadal voegde zich bij tien andere tennissers die deze mijlpaal hebben bereikt, onder wie de nog altijd actieve Roger Federer (1340) en David Ferrer (1034). “Ik herinner me mijn eerste wedstrijd nog heel goed, in mijn eigen Mallorca. Het was een geweldig gevoel om voor het eerst te winnen op de ATP Tour. En nu ben ik er nog steeds bij.”

Dramatisch
Nadal ging tegen Kohlschreiber dramatisch van start. De Duitster pakte direct de openingsgame op de service van Nadal en twintig minuten later had Nadal nog geen game gewonnen en stond zijn 33-jarige opponent een set voor.

Nadal sprak zichzelf vermanend toe, behield deze keer wel zijn eerste servicegame, en ging steeds beter tennissen. Kohlschreiber begon te wankelen en bij een 2-2 stand schakelde Nadal een tandje bij, won zeven games op rij en zette de nummer 31 op de ATP-ranking voor een haast onmogelijke opgave.

Kohlschreiber wist nog wel drie games op eigen service te winnen maar kwam in de games van Nadal niet in de buurt van een break. Nadal neemt het nu in de kwartfinale op tegen Nicolas Mahut. De Fransman was met 6-4, 6-3 te sterk voor Guido Pella. (FOX Sports/ANP)