Philippe Gilbert
Philippe Gilbert - © ANP

Gilbert zet Driedaagse De Panne op zijn naam

30 maart 2017
Philippe Gilbert heeft donderdag de Driedaagse De Panne gewonnen. De leidende positie van de Belg van Quick-Step kwam in de laatste rit niet meer in gevaar.

De Australiër Luke Durbridge was de snelste in de afsluitende tijdrit, die ging over ruim 14 kilometer. Gilbert werd daarin zevende, op zeventien seconden van de winnaar.

De Nederlander Peter Koning werd negende in de tijdrit, met een achterstand van 36 seconden. Pim Ligthart was in de eindrangschikking de beste Nederlander, met de achtste plaats.

Niet ver vooruitkijken
Gilbert zei na afloop tegen Sporza dat hij aanvankelijk niet in De Panne had willen starten. "Deze koers stond niet in mijn programma. Nu ben ik heel blij dat ik hier toch nog kon meedoen, als voorbereiding op de Ronde van Vlaanderen. Ver vooruitkijken doe ik nog niet. In eerste instantie ligt de focus op Vlaanderen, het komende weekeinde."

Eerder op de dag had de Duitser Marcel Kittel in de sprint het eerste deel van de derde etappe gewonnen.

Verschillen klein
In de tijdrit waren bij de toppers de verschillen klein. Durbridge versloeg de Fransman Sylvain Chavanel slechts op honderdsten van een seconde. De Noor Alexander Kristoff werd derde, op twee seconden.

In het algemeen klassement eindigde de Oostenrijker Matthias Brändle als tweede, Kristoff werd derde. (FOX Sports/ANP)