Alistair Overeem
Alistair Overeem - © ANP

'Overeem in de Octagon tegenover Werdum'

6 april 2017
Het heeft er alle schijn van dat Alistair Overeem op 8 juli weer in actie komt in de UFC en dan tegen niemand minder dan Fabricio Werdum vecht.

De clash in Las Vegas is nog niet bevestigd, maar dat het gevecht er gaat komen, is volgens meerder bronnen 'zeer waarschijnlijk'.

Overeem vocht voor het laatst op UFC 209, toen hij Mark Hunt versloeg. Zo herstelde de Nederlander zich van zijn verloren titelgevecht op UFC 203 tegen zwaargewichtkampioen Stipe Miocic.

Afgelast
Werdums laatste twee aangekondigde gevechten werden afgelast. Op UFC 207 zou de Braziliaan tegen Cain Velasquez aantreden, maar de Amerikaan kwam niet door de medische keuring.

Vervolgens werd een gevecht met Ben Rothwell op UFC 211 afgelast wegens een mogelijke dopingovertreding van Big Ben. Werdum vocht daardoor vorig jaar voor het laatst, op UFC 203, toen Miocic Overeem knock out sloeg.

Tijdens die UFC-editie versloeg Werdum Travis Browne na een jurybesluit. De ontmoeting ging echter vooral de boeken in door een trap die Werdum achteraf uitdeelde aan Edmond Tarverdyan, Brownes coach.

Werdum en Overeem vochten twee keer eerder tegen elkaar. In 2006 won de Braziliaan, in 2011 The Reem. (FOX Sports)