Michael van Gerwen
Michael van Gerwen - © Pro Shots

Prachtfinish leidt Van Gerwen langs Wade

6 april 2017
Michael van Gerwen is goed begonnen aan de tweede fase in de Premier League Darts. De titelhouder versloeg donderdagavond in Dublin de Engelsman James Wade met 7-5.

De wereldkampioen uit Brabant speelde een wisselvallige partij. Hij kwam eerst met 2-4 achter waarna hij alsnog zijn ritme en zuiverheid vond.

Op 6-4 zakte de concentratie weer even weg bij Van Gerwen en mocht Wade alsnog hopen op een gelijkspel. Met een geweldige finish van 138 pakte Mighty Mike alsnog de beslissende leg, met Wade op 41.

Van Gerwen gooide zes keer 180 en gooide met een gemiddelde van 113. Wade eindigde op een gemiddelde van bijna 111. Dankzij zijn zevende zege in zijn tiende partij blijft Van Gerwen aan kop.

Raymond van Barneveld moest na vier overwinningen op rij zijn meerdere in Dublin erkennen in dartslegende Phil Taylor: 7-3.

Daardoor klom de afzwaaiende Brit in de bovenste regionen over Barney heen. De Hagenaar nam later op de avond echter revanche tegen Wade (7-2). Daardoor keerde Van Barneveld terug op de derde plek. (ANP)