Gegard Mousasi
Gegard Mousasi - © ANP

Oud-kampioen Weidman volgende prooi voor Mousasi

7 april 2017
Met vier opeenvolgende overwinningen doet Gegard Mousasi weer helemaal mee in het middengewicht. Dit weekend vormt oud-kampioen Chris Weidman de volgende horde tijdens UFC 210.

Dikke pech voor Mousasi. Geen gewichtsklasse is zo competitief als het middengewicht.

Er is een handvol legitieme uitdagers, maar de kampioen – Michael Bisping – heeft geleerd van Conor McGregor en gaat het niet opnemen tegen een titelkandidaat. Een lucratief onderonsje met levende legende Georges St-Pierre, die zijn comeback maakt, staat namelijk op de planning.

Dat zorgt voor een ware opstopping in de top en voor Mousasi voor een gevecht tegen de gevallen kampioen Weidman.

Mousasi
Een overwinning is welkom voor Mousasi. Niet alleen geeft het hem een betere uitgangspositie voor een eventuele titelstrijd, maar ook omdat het UFC-contract van Leidenaar Mousasi na dit weekend afloopt.

De Leidenaar won zijn laatste vier gevechten en met ook een overwinning op een voormalig kampioen is het lekker onderhandelen.

Er moet echter eerst gewonnen worden. Dat is ondanks de goede vorm en het vertrouwen geen uitgemaakte zaak. Weidman is de – op papier – beste tegenstander die Moose in tijden is tegengekomen en een interessante uitdaging.

Weidman
De Amerikaan stond tot twee gevechten geleden namelijk eenzaam aan de top. Hij had al zijn dertien partijen in de UFC gewonnen en verdedigde al drie keer zijn titel.

Weidman zat eenzaam op zijn troon en lang was er niets aan de hand. Tot in december 2015: het gevecht tegen Luke Rockhold.

Na een uitputtingsslag trok Rockhold aan het langste eind en was Weidman zijn titel kwijt. Amper een jaar later ging Weidman weer onderuit, dit keer tegen Yoel Romero.

Er is veel glans van de carrière van Weidman verdwenen en nog een verlies zou funest zijn voor niet alleen zijn ranking, maar ook zijn zelfvertrouwen. En het is aan Mousasi om dat voor elkaar te krijgen. (FOX Sports)

UFC 210 is zaterdag- op zondagnacht vanaf 4:00 uur LIVE te zien op FOX Sports 2.