Thomas Pieters
Thomas Pieters - © ANP

Thomas Pieters meesterlijk op Augusta

8 april 2017
De Belg Thomas Pieters is na de tweede ronde een van de vier leiders op The Masters.

De 25-jarige Antwerpenaar, die voor het eerst op Augusta speelt, staat tijdens de eerste major van het jaar na een ronde van 68 op -4, net als Rickie Fowler, Sergio Garcia en de beste speler na de eerste dag; Charley Hoffman. Geen van deze vier won ooit een major.

Veteraan Fred Couples, de winnaar in 1992, staat drie slagen achter de leiders. De regerend kampioen, Danny Willet, haalde de cut niet. Ook Henrik Stenson en oud-winnaar Zach Johnson wisten zich niet de plaatsen voor het slotweekend.

Rory Mcilroy staat 5 slagen achter de leiders, Phil Mickelson en Jordan Spieth 4 slagen. Deze achterstand is overbrugbaar. Zeker op zondag kan het leaderbord nog wel eens volledig veranderen in Augusta.

Gewoon golf
“Het is een speciale golfbaan en een speciaal toernooi, maar het is gewoon golf'', verklaarde Pieters. “Ik speel gewoon hetzelfde spelletje en zit ook niet te veel te piekeren hoe ik het moet aanpakken, iets wat de meeste spelers hier wel doen en wat het hier in Augusta ook zo speciaal maakt.”

“Voor mij is het allemaal nieuw, maar toch ik ben al de hele week vrij rustig. De ervaring die ik heb opgedaan tijdens de Ryder Cup komt hier goed van pas. Daar speel je ook onder enorme druk, maar ik kan er goed met omgaan en kijk nu al uit naar de volgende ronde.” (FOX Sports/ANP)