Mirjana Lucic-Baroni
Mirjana Lucic-Baroni - © ANP

WTA Charleston: Lucic-Baroni wipt thuisfavoriet Rogers

8 april 2017
Mirjana Lucic-Baroni heeft een ticket geboekt voor de halve finales van het WTA-toernooi van Charleston. De als elfde geplaatste Kroatische was in drie sets te sterk voor thuisfavoriet Shelby Rogers: 6-7, 6-1, 6-1.

Lucic-Baroni, die in de vorige ronde Kiki Bertens de baas was, lijkt dit seizoen bezig aan haar tweede jeugd. Zo bereikte de 35-jarige veterane onder meer de halve finales van de Australian Open.

Lucic-Baroni liet ook tegen de elf jaar jongere Rogers zien dat er nog geen sleet op zit. De in Charleston geboren Rogers won de eerste set in de tiebreak, maar daarna was Lucic-Baroni ongenaakbaar.

Na 1-1 in het tweede bedrijf won Lucic-Baroni maar liefst tien games op rij. Rogers gaf haar fans op 5-0 in de derde set nog een keer reden om te juichen, maar in de volgende game maakte de Kroatische het eenvoudig in vier ballen af.

Ostapenko oersterk
Lucic-Baroni treft de halve eindstrijd Jelena Ostapenko. De Letse stuurde de als vijfde geplaatste Deense Caroline Wozniacki naar huis: 6-2, 6-4.

Ostapenko, de nummer 66 van de wereld, haalde met twee breaks eenvoudig de eerste set binnen. Wozniacki leek zich aan het begin van de tweede set nog even terug te knokken, maar de opleving was van korte duur. (FOX Sports)