Jonathan Schoop
Jonathan Schoop - © ANP

Jonathan Schoop helpt Orioles langs Yankees

8 april 2017
Baltimore Orioles is na drie wedstrijden nog ongeslagen in de MLB. De ploeg van Jonathan Schoop draaide tegen New York Yankees een 1-5 achterstand om naar een 6-5 overwinning.

De Yankees, die het nog zonder de geblesseerde Didi Gregorius moeten stellen, leken aanvankelijk hard op weg naar hun tweede zege van het nog prille seizoen. De bezoekers hadden halverwege de vijfde inning een gat van vier punten geslagen na homeruns van Matt Holliday en Gary Sanchez.

De Orioles knokten zich echter knap terug in de wedstrijd, mede dankzij Schoop. De op Curaçao geboren tweedehonkman sloeg in de gelijkmakende vijfde slagbeurt een single en scoorde na een homerun van Manny Machado: 4-5.

Dure misser
In de zevende inning kwam Schoop op de honken na een slechte worp van Chase Headley en de misser van de derdehonkman kwam New York duur te staan.

Seth Smith liet even later met zijn eerste maximale score voor Baltimore zien waarom de club hem afgelopen winter bij Seattle Mariners oppikte: 6-5.

Drieluik
Schoop eindigde de eerste van drie ontmoetingen op rij met de Yankees met een hit en twee runs uit drie slagbeurten. Mede door zijn prestatie zijn de Orioles nog de enige ongeslagen ploeg in de American League East.

Baltimore en New York treffen elkaar de komende dagen nog twee keer. De tweede wedstrijd van het drieluik staat zaterdag op het programma. (FOX Sports)

 

Het tweede duel tussen Baltimore Orioles en New York Yankees zie je zaterdag om 22.00 uur LIVE op FOX Sports 6.