Daniel Cormier
Daniel Cormier - © ANP

Controversiële weging Cormier maakt tongen los

8 april 2017
Het titelgevecht in het licht zwaargewicht tussen Daniel Cormier en Anthony Johnson op UFC 210 staat al voordat er een klap is uitgedeeld onder hoogspanning.

Op vrijdag verscheen Cormier pas minuten voordat dat de officiële weging zou sluiten ten tonele. De wijzers van de weegschaal stopten bij 206,2 pond, wat volgens de reglementen 1,2 pond te zwaar is.

De Amerikaan verdween vervolgens achter een gordijn, om even later weer op de schaal te stappen. Ineens woog hij 205 pond.

Officials van de UFC keurden de weging goed, waardoor Cormier alsnog in de Octagon van Buffalo mag verschijnen. Maar is het wel eerlijk gegaan? Boze tongen beweren namelijk dat de Amerikaanse vechter een oude worsteltruc heeft toegepast.

Tijdens de tweede weging werd een handdoek, waar Cormier licht op leunde, strak omhoog gehouden voor zijn buik. Dat zou het kleine beetje verschil op de weegschaal uitgemaakt hebben.

Het halen van de weging was erg belangrijk, omdat Cormier anders zijn titel niet mag verdedigen. Cormier en Johnson stonden al eerder tegenover elkaar, tijdens UFC 187 in 2015. Toen won Cormier.

Het controversiële moment is te zien vanaf 2.20 minuten. (FOX Sports)

 

Het titelgevecht tussen Cormier en Johnson op UFC 210 Buffalo is komende nacht vanaf 03.30 uur LIVE te zien op FOX Sports 2