Sergio Garcia
Sergio Garcia - © ANP

Rose en Garcia aan de leiding op de Masters

9 april 2017
Justin Rose en Sergio Garcia gaan de slotdag van de Masters in als leiders van het klassement.

De Engelsman en de Spanjaard delen na drie rondes op Augusta de eerste plaats met 210 slagen (-6). Ze worden op één slag gevolgd door de Amerikaan Rickie Fowler en op twee slagen door een groepje van drie golfers, onder wie Jordan Spieth, de winnaar van 2015.

Ook Hoffman, de leider na de eerste dag, staat op -4. Hij herstelde zich enigszins van zijn mindere tweede ronde en ging zaterdag rond in 72 slagen (par).

Thomas Pieters
De Belg Thomas Pieters viel terug door een slechte ronde van 75 slagen (drie boven par). Pieters was de derde ronde begonnen als gedeeld koploper, samen met Garcia, Fowler en Hoffman. De Belg worstelde echter met de druk en produceerde vier bogeys en één dubbele bogey.

Garcia handhaafde zich wel bovenaan met een nette ronde van 70 slagen en kreeg aan kop gezelschap van Rose. De 36-jarige Engelsman, de olympisch kampioen van Rio 2016, nam de nodige risico's en zag dat worden beloond met zeven birdies en een ronde van 67 slagen (-5).

Rose heeft een majorzege op zijn erelijst staan, de US Open van 2013. Garcia jaagt op zijn eerste major. (FOX Sports/ANP)