Sergio Garcia
Sergio Garcia - © ANP

Sergio Garcia wint met de Masters ‘eindelijk’ zijn major

10 april 2017
De Spanjaard Sergio Garcia heeft de Masters op Augusta op zijn naam geschreven.

Hij versloeg de Engelsman Justin Rose in een play-off, die noodzakelijk was geworden omdat beide golfers na vier dagen en 72 holes op negen onder par waren geëindigd. Al direct bij de eerste hole van de play-off forceerde Garcia de beslissing.

Eerste major
Voor Garcia is het de eerste major die hij wint. Hij is sinds 1999 prof en verscheen 73 keer aan de start bij een van de vier grote toernooien. Hij gold tot zondag als een van de beste spelers op de tour die nog nooit een major won.

In het verleden werd hij wel vier keer tweede en eindigde hij liefst 22 keer in de top tien, maar wist het op de belangrijke momenten nooit af te maken.

Na Seve Ballesteros en José María Olazabal is Garcia nu de derde Spanjaard die het befaamde groene winnaars-jasje aan mag trekken.

Wisselvallig
Op de laatste negen speelde Garcia uiterst wisselvallig. Hij begon met twee bogeys, maar had op 14 een birdie en op 15 zelfs een eagle. Op de laatste reguliere hole miste Garcia nog een relatief makkelijke putt die hem aan de zege kon helpen.

Grote namen als Rickie Fowler en Rory McIlroy kwamen er op de slotdag van Augusta niet meer aan te pas. De Belg Pieters, die vrijdag nog gedeeld eerste stond, maakte maar liefst zes birdies tijdens zijn laatste ronde.

Daarmee eindigde Pieters gedeeld vierde samen met Matt Kuchar, die een hole-in-one sloeg op de zestiende hole. De Zuid-Afrikaan Charl Schwartzel werd derde.  (FOX Sports/ANP)