Paul Haarhuis
Paul Haarhuis - © Pro Shots

Nederland treft Tsjechië in Davis Cup

11 april 2017
Het Nederlandse Davis Cup-team strijdt in september met Tsjechië om een plek in de wereldgroep. Oranje werd dinsdag bij de loting in Londen gekoppeld aan de Tsjechen.

"We speelden in 2014 voor het laatst thuis, tegen Kroatië. Het is super dat we eindelijk weer eens voor eigen publiek kunnen spelen", zei captain Paul Haarhuis.

"Tsjechië is een zeer sterke tegenstander, dus het zal een pittige wedstrijd worden. We kijken ernaar uit en hopen op veel support van het thuispubliek."

Tsjechië, dat het landentoernooi in 2012 en 2013 won, werd dit jaar in de eerste ronde van de wereldgroep uitgeschakeld. De ploeg verloor zonder kopman Tomas Berdych kansloos van Australië (1-4).

Onder aanvoering van Robin Haase rekenden de Nederlandse tennissers afgelopen weekeinde in Zenica af met Bosnië-Herzegovina (3-1). Daardoor mag het Nederlandse Davis Cup-team in september proberen weer terug te keren in de wereldgroep.

Nederland en Tsjechië troffen elkaar in 2014 voor het laatst in de eerste ronde van de wereldgroep, toen won het gastland in Ostrava met 3-2. Na zes onderlinge ontmoetingen is de stand 5-1 voor de Tsjechen.

De play-offs voor de wereldgroep worden in het weekend van 15 tot en met 17 september gespeeld. De Nederlandse tennisbond KNLTB verwacht begin volgende maand de locatie en ondergrond voor het Davis Cup-duel bekend te maken. (FOX Sports/ANP)