Xander Bogaerts
Xander Bogaerts - © ANP

Boston Red Sox met Bogaerts langs Baltimore Orioles

12 april 2017
Xander Bogaerts heeft zijn rentree bij Boston Red Sox gevierd met een 8-1 overwinning op Baltimore Orioles. Voor het team van landgenoot Jonathan Schoop was het de tweede nederlaag van het seizoen.

Bogaerts, die vorige maand voor Oranje in actie kwam tijdens de World Baseball Classic, keerde terug na vier wedstrijden op de absentielijst. De in Oranjestad geboren korte stop was afwezig vanwege een trip naar Aruba.

Bogaerts zou oorspronkelijk maandag zijn opwachting maken tijdens de 2-1 nederlaag tegen Detroit Tigers, maar zijn vlucht naar de Verenigde Staten werd op het laatste moment geschrapt.

Drew Pomeranz
De rentree van Bogaerts werd tegen de Orioles enigszins overschaduwd door de eveneens teruggekeerde Drew Pomeranz, die zijn eerste wedstrijd van het seizoen speelde na een armblessure. De startende werper voor de Red Sox stond in de eerste zes innings slechts vier hits en een run toe.

Aangezien de slagploeg van Boston aanvankelijk ook niet loskwam, stond er halverwege de zevende inning nog slechts een 2-1 voorsprong op het bord. Met drie runs in de gelijkmakende slagbeurt én drie runs in de achtste inning wist de thuisploeg alsnog een ruime zege te boeken.

Bogaerts was in zijn drie slagbeurten goed voor één run, terwijl Schoop voor het enige punt van Baltimore zorgde.

Leiding
Ondanks de tweede nederlaag van het seizoen gaan de Orioles nog altijd aan de leiding in de American League East (4-1). De Red Sox bivakkeren op de derde plaats na drie zeges en drie nederlagen. (FOX Sports)

De wedstrijd tussen New York Yankees en Tampa Bay Rays zie je woensdagavond om 19.00 uur op FOX Sports 2