De Nederlandse teamsprinters in actie op de Olympische Spelen
De Nederlandse teamsprinters in actie op de Olympische Spelen - © Pro Shots

Zilver voor teamsprinters op WK

12 april 2017
De Nederlandse teamsprinters hebben bij de wereldkampioenschappen baanwielrennen in Hongkong zilver behaald.

In de finale moesten Jeffrey Hoogland, WK-debutant Harrie Lavreysen en Matthijs Büchli woensdag hun meerdere erkennen in Nieuw-Zeeland: 44,049 om 44,382. Frankrijk pakte het brons.

"De finale was technisch niet perfect, dan weet je dat het lastig wordt Nieuw-Zeeland te verslaan. Maar het is mooi om met een medaille aan het toernooi te kunnen beginnen. Het geeft vertrouwen voor de resterende dagen, de renners zijn duidelijk fit en op niveau", zei coach René Wolff.

De ontmoeting tussen Nieuw-Zeeland en Nederland was een herhaling van de WK-finale van vorig jaar. Ook in Londen waren de Nieuw-Zeelandse baanwielrenners destijds te sterk.

Eerder op de dag stuntten de Nederlandse sprinters al door in de eerste ronde olympisch kampioen Groot-Brittannië te verslaan. Toen reden Nils van 't Hoenderdaal, Lavreysen en Büchli.

Vrouwen
De Nederlandse vrouwen deden het minder goed. Laurine van Riessen en Kyra Lamberink verloren in de eerste ronde van Rusland, dat er uiteindelijk met de wereldtitel vandoor ging.

Australië moest zich met zilver tevreden stellen. Duitsland verzekerde zich van het brons door China te verslaan. De Nederlandse vrouwen kwamen niet verder dan de zesde plaats. (FOX Sports/ANP)