Seth Smith feliciteert Jonathan Schoop met zijn homerun
Seth Smith feliciteert Jonathan Schoop met zijn homerun - © ANP

Homerun Schoop bij overwinning Orioles op Red Sox

13 april 2017
Hij is binnen: de eerste homerun van het seizoen voor Jonathan Schoop. Mede dankzij zijn rake klap won Baltimore Orioles met 12-5 van Boston Red Sox.

Het was een verschil van dag en nacht met dinsdag. De Orioles konden werper Steven Wright woensdag een stuk beter bestrijden dan Drew Pomeranz een dag eerder.

In de eerste inning was het gelijk raak in het stokoude Fenway Park: zes punten kwamen over de thuisplaat voor de bezoekers.

De homerun van Schoop kwam in zijn eerste slagbeurt, toen zijn Orioles al op 5-0 stonden. De knuckleball van Wright pakte te veel van de slagplaat en daar wist Schoop wel raad mee.

Het was een onoverkomelijke achterstand voor de Red Sox, waar Xander Bogaerts drie honkslagen had en twee man over de thuisplaat sloeg.

Het slotakkoord kwam ook nog van de knuppel van Schoop. In de zevende inning zette hij de eindstand op het scorebord met een honkslag, waardoor Wellington Castillo kon scoren.

Ringen World Series
In Chicago was het ook feest. Daar kregen de spelers van kampioen Chicago Cubs hun World Series-ringen. Het zorgde niet voor inspiratie op het veld. Bezoeker Los Angeles Dodgers won met 2-0 op Wrigley Field. Nederlander Kenley Jansen zorgde voor de save voor LA. (FOX Sports)