Jenson Button tijdens de GP van Japan vorig jaar
Jenson Button tijdens de GP van Japan vorig jaar - © Pro Shots

Button vervangt Alonso officieel tijdens GP van Monaco

14 april 2017
Jenson Button maakt een onverwachte rentree in de Formule 1. De 37-jarige Engelsman vervangt eind mei Fernando Alonso tijdens de Grand Prix van Monaco.

De coureur van McLaren kondigde woensdag aan dat hij een uitstapje maakt naar de beroemde Amerikaanse raceklassieker Indy 500 en dat hij de Formule 1-race in Monaco overslaat.

Button reageerde verheugd op zijn eenmalige comeback. "Een betere plek om mijn terugkeer te vieren is nauwelijks denkbaar. Ik woon in Monaco en heb de race in 2009 gewonnen. Het is zonder meer een van mijn favoriete circuits", aldus de Engelsman.

De wereldkampioen van 2009 verkeert in topconditie. "Ik heb hard getraind voor triatlons, dus dat zit wel goed. Mijn overwinning uit 2009 herhalen, zal niet gebeuren. Maar ik denk wel dat we in Monaco kans hebben enkele punten voor het WK te scoren."

Button was een de logische kandidaat om Alonso te vervangen. De Brit staat nog altijd onder contract bij McLaren en is de eerste reservecoureur. "Jenson is een klasbak, een superbe coureur: snel, slim en precies. Die is dat nog niet verleerd", verwacht teambaas Eric Boullier.

Routinier Button nam aan het eind van vorig seizoen afscheid van de Formule 1 en maakte bij McLaren plaats voor de Belg Stoffel Vandoorne. (FOX Sports/ANP)