Aaron Hernandez als speler van New England Patriots in de Super Bowl van 2012
Aaron Hernandez als speler van New England Patriots in de Super Bowl van 2012 - © ANP

Voormalig Patriots-speler Hernandez pleegt zelfmoord

19 april 2017
Aaron Hernandez, voormalig tight end van New England Patriots, heeft in zijn cel zelfmoord gepleegd. De 27-jarige Hernandez zat vast wegens moord.

Het is het einde van een pijnlijke saga voor de Patriots, die in februari nog de Super Bowl wonnen.

"Meneer Hernandez heeft zichzelf opgehangen met behulp van een bedlaken, dat hij aan het raam van zijn cel heeft gebonden. Hernandez probeerde ook de toegang tot zijn cel te blokkeren door allerlei voorwerpen voor de deur te leggen," aldus een woordvoerder van het Souza Baranowski Correctional Center in Shirley, Massachusetts.

Moord
Hernandez was vrijdag door een rechtbank in Boston nog onschuldig verklaard voor een dubbele moord in 2012. Hij was al tot levenslang veroordeeld in een andere moordzaak.

Hernandez was aangeklaagd voor het doodschieten van Daniel de Abreu en Safiro Furtado na een ruzie in een nachtclub in Boston. Na een lang beraad kwam de jury tot de conclusie dat hij alleen schuldig was aan het illegale bezit van een vuurwapen. Daarvoor kon hij vier tot vijf jaar gevangenisstraf krijgen.

Hernandez werd vorig jaar april veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf, zonder kans op vervroegde vrijlating, voor de moord op zijn zwager. Die werd op 17 juni 2013 met zes kogels om het leven gebracht op een industrieterrein vlak bij Hernandez' woning.

Boston TE Party
Hernandez was samen met Rob Gronkowski onderdeel van het grote tight end-tandem van de Pats waar quarterback Tom Brady week in week uit op kon vertrouwen. In 2012 behaalde ​New England met Hernandez de Super Bowl, die van New York Giants werd verloren.

Het duo werd gekscherend de Boston TE Party genoemd, een woordspeling op de Boston Tea Party een protest tegen de Engelse overheersing in 1773. (FOX Sports/ANP)