Alejandro Valverde
Alejandro Valverde - © Pro Shots

Valverde heeft abonnement op zege in Waalse Pijl

19 april 2017
Alejandro Valverde heeft woensdag de Waalse Pijl opnieuw op zijn naam geschreven.

Voor de Spaanse wielrenner van Movistar was het zijn vierde zege op rij. Ook in 2006 won Valverde de Waalse Pijl al.

De Luxemburger Bob Jungels reed het laatste stuk in zijn eentje voorop. Zijn voorsprong van een kleine minuut werd op de Muur van Hoei snel minder.

Valverde maakte op indrukwekkende wijze het verschil en reed ruim voor de andere kanshebbers over de finish. De Ier Daniel Martin eindigde op één seconde achterstand als tweede, voor de Belg Dylan Teuns.

De Waalse Pijl, met sinds 2015 een extra klim kort voor de Muur, kwam maar moeizaam op gang. Pas na de voorlaatste doorkomst in Hoei, waar de Italiaan Alessandro De Marchi een voorsprong had van twintig seconden op de groep met favorieten, was het gedaan met de rust.

Binnen bereik
Jungels sloot aan bij De Marchi, maar met name het goed vertegenwoordigde Orica-Scott (Albasini) zorgde ervoor dat het tweetal binnen bereik bleef.

Op weg naar de Côte de Cherave moest De Marchi tijdrijder Jungels laten gaan. De Luxemburger bouwde zijn voorsprong uit naar vijftig seconden. Op die voorlaatste helling ontplofte de groep favorieten dan toch.

De Pool Rafal Majka en de Colombiaan Sergio Henao waren de eersten die het tempo verhoogden. Jungels zag zijn marge snel teruglopen. Valverde reed overtuigend naar zijn vijfde zege in de Waalse Pijl. Robert Gesink was de beste Nederlander: vijftiende.

Bij de vrouwen zegevierde Anna van der Breggen voor de derde keer op rij. Zij schreef afgelopen weekend ook al de Amstel Gold Race op haar naam. (FOX Sports/ANP)