Michael Albasini
Michael Albasini - © ANP

Albasini weer snelste sprinter in Romandië

26 april 2017
Michael Albasini heeft woensdag de eerste etappe van de Ronde van Romandië op zijn naam geschreven.

De Zwitser van ORICA-Scott was na 173 kilometer de snelste in een sprint van een groep van 58 renners in Champéry.

Marco Minnaard was één van de vijf vluchters die een voorsprong van acht minuten namen. De Nederlander van Wanty-Groupe Gobert had gezelschap van de Belg Sander Armée, de Duitser Marcus Burghardt, de Rus Matvej Mamikin en Mekseb Debesay uit Eritrea.

Op de slotklim naar Champéry op 13 kilometer voor de finish moest Minnaard Debesay en Armée laten gaan die kort daarop ook werden ingelopen.

Aanval op aanval
Op de slotklim in de regen volgde de ene aanval de andere op. Primoz Roglic van LottoNL Jumbo probeerde het, evenals de Nederlanders Robert Gesink en Wilco Kelderman. Niemand van de klassementsfavorieten kon het verschil maken, waarop Albasini eens te meer liet zien ijzersterk te zijn in sprintjes in eigen land.

De 36-jarige Zwitser boekte voor de zevende keer een etappezege in de Ronde van Romandië. Ook in de Ronde van Zwitserland was hij al drie keer goed voor een etappezege. Dit jaar won de renner in Australische dienst een etappe in de Ronde van Catalonië en eindigde hij als derde in de Amstel Gold Race.

Wilco Kelderman was op de zevende plek de beste Nederlander. De leiderstrui blijft in handen van de Italiaan Fabio Felline van Trek-Segafredo die als dertiende finishte. (ANP)