Stefan Küng
Stefan Küng - © Pro Shots

Küng grijpt zege in tweede etappe Romandië

27 april 2017
De tweede etappe in de Ronde van Romandië is een prooi geworden voor de Zwitser Stefan Küng.

De renner van BMC klopte donderdag in Bulle zijn overgebleven medevluchter Andrei Grivko in de sprint. Het tweetal bleef het peloton twintig seconden voor. De leiderstrui in de Ronde van Romandië blijft in handen van de Italiaan Fabio Felline van Trek-Segafredo.

De 23-jarige Zwitser boekte zijn tweede ritzege in de Ronde van Romandië. Zijn ritoverwinning in 2015 was de laatste individuele zege voor de BMC-renner, die in dat jaar ook de Volta Limburg Classic op zijn naam schreef.

De tweede etappe zou donderdag beginnen in Champéry, maar de start werd vanwege kou en sneeuwval verplaatst naar Aigle, waardoor de etappe 136,5 kilometer in plaats van 160 kilometer telde. De koers werd hard gemaakt door vier vluchters, van wie Küng en Grivko het peloton voorbleven.

Barguil geblesseerd
Warren Barguil van Team Sunweb liep bij een val een breukje in zijn bekken op. De Fransman blijft nog enkele dagen in Zwitserland, voordat hij naar huis kan.

Barguil is de beoogd kopman voor de Ronde van Frankrijk in de ploeg van teammanager Iwan Spekenbrink. Over de duur van het herstel kan de ploeg nog niets met zekerheid zeggen. (ANP)